دکتر شادگان، رییس ایرانی کمیته پزشکی اتحادیه جهانی کشتی:
شانه حسن یزدانی را ۴ بار جا انداختم/ مربی تیم ملی رفتار نامناسبی داشت
رییس ایرانی کمیته پزشکی اتحادیه جهانی کشتی از وقایع دیدار فینال حسن یزدانی در المپیک پاریس پرده برداشت.
دکتر بابک شادگان درباره دررفتگی مداوم کتف حسن یزدانی در جریان دیدار نهایی المپیک پاریس، اظهار کرد: یزدانی در جریان مبارزه دچار دررفتگی قدامی مفصل شانه به صورت مکرر شد. اولین باری که شانه ایشان در رفت به روی تشک رفتم و شانه براحتی جا رفت که نشانه خوبی نبود و نشان میداد آسیب شانه و ناپایداری آن زیاد است که به راحتی جا میافتد.
رییس کمیسیون پزشکی اتحادیه جهانی کشتی، افزود: ۴ مرتبه این اتفاق تکرار شد و همین امر نشان داد که شانه دارای پایداری مناسب نیست و از داخل آسیب جدی دارد. احتمالا جراحی او برای پایداری مفصل دچار پارگی دوباره شده و این شانه باید مجددا درمان شود. وقتی چنین اتفاقی میافتد و ورزشکاری دچار در رفتگی شانه در جریان مسابقه میشود، سعی میکنیم شانه را جا بیندازیم، بعد از آن در حین جا انداختن متوجه می شویم وضعیت مفصل ورزشکار به چه شکلی است. در ۹۹ درصد مواقع مبارزه قطع میشود و ورزشکار به بیمارستان منتقل میشود تا بررسی دقیق صورت بگیرد.
وی خاطرنشان کرد: اگر همکاران دیگر من بودند، در همان مرتبه اول که شانه در میرفت مبارزه را قطع میکردند و ورزشکار مصدوم بازنده اعلام میشد اما من طی صحبتی که با یزدانی داشتم احساس کردم میشود شانس مبارزه را به او داد. البته ۶ دانگ بودم تا هر وقت نیاز شد برای حفظ سلامتیاش مبارزه را قطع کنم.
دکتر شادگان در ادامه گفتگو با ایسنا، تصریح کرد: یزدانی در مبارزه فینال ۴ مرتبه دچار در رفتگی شد و مفصل او در رفت و من هر بار جا میانداختم. هر مرتبه هم با او صحبت میکردم و او اصرار داشت که مبارزه را ادامه بدهد. من هم ممانعتی نمیکردم چرا که خطر بیشتری نداشت. واقعیت این است در چنین شرایطی با هیچ کار دیگری مثل تیپینگ، بانداژ یا رعایت کردن برخی مسائل، نمیتوان جلوی در رفتگی مجدد را گرفت. به همین دلیل است که در چنین شرایطی پزشکان دستور به توقف مبارزه می دهند.
شادگان با اشاره به شرایط سخت حسن یزدانی برای ادامه مبارزه، گفت: او ۵ دقیقه با یک دست کشتی گرفت و سعی میکرد مراقبت کند اما چون مفصل او ناپایدار بود با کوچکترین حرکتی باز هم دچار در رفتگی میشد.
وی در ادامه در پاسخ به این سوال که چرا احسان امینی مربی تیم ملی کشتی آزاد پس از پایان مبارزه با او درگیری لفظی داشت، خاطرنشان کرد: مرتبه اول که من به روی تشک رفتم مفصل شانه یزدانی را جا انداختم و پایین آمدم. سپس آقای امینی و کاوه از من پرسیدند آیا میشود شانه یزدانی را تیپ یا بانداژ کرد که من گفتم امکان این کار نیست و از سوی دیگر هیچ فایدهای هم ندارد چرا که نمیتوان جلوی دررفتگی مفصلی که دچار پارگی است را در حین مبارزه گرفت. این موضوع با شرایط عادی که میتوان از شخص خواست فشاری به مفصل خود وارد نکند تفاوت زیادی دارد و در حین مسابقات عملا این امکان وجود ندارد.
شادگان تصریح کرد: من این موضوع را توضیح را دادم و آقای کاوه متوجه این موضوع شدند اما آقای امینی همچنان اصرار داشت که حتما تیپ انجام شود و هر بار که از تشک پائین میآمدم رهنمودهای پزشکی میداد که چرا دست را بانداژ نمیکنم واصرار به این کار داشت. وقتی کشتی تمام شد و یزدانی پایین آمد، وظیفه مسئول پزشکی مسابقات این است که او یا هر ورزشکار مصدومی را همراهی کند تا ببیند آیا نیازی به اقدامات درمانی دارد یا خیر. اینکار را با همه ورزشکاران انجام میدهیم. من هم این کار را با آقای یزدانی کردم و با ایشان صحبت کردم آیا درد دارد و اینکه نیازی به اقدامات درمانی و مراقبت دارد یا خیر.
رییس کمیسیون پزشکی اتحادیه جهانی کشتی ادامه داد: اما در این حین آقای امینی که آنجا بود اظهار نظرهایی با لفظ نامناسبی داشت که باید بانداژ میکردم تا دست یزدانی در نرود. من هم به ایشان توضیح دادم که چون تخصص و صلاحیت پزشکی ندارند این مبحث را ادامه ندهند. به هر حال با رفتار نامناسب ایشان من مواجه شدم. البته عصبانیت آقای امینی با توجه به مصدومیت و نتیجه یزدانی برایم قابل درک بود و همین باعث واکنش نامناسب ایشان شده بود اما به عنوان مربی باتجربه از او انتظار داشتم بر خودش مسلط باشد و ادب و منش پهلوانی که از کشتیگیران و مربیان انتظار است را رعایت کند. بدون شک آقای کاوه هم به اندازه ایشان ناراحت بودند اما رفتار مناسبی داشتند و مشاجرهای با هم نداشتیم. امیدوارم آقای امینی روی خودش کار کند و سایرین هم در این راه به او کمک کنند تا به این تسلط برسند که به یک مربی مناسب در حد تیم ملی کشور ایران تبدیل شود.
شادگان درباره مشکل ایجاد شده برای پدر حسن یزدانی که در سالن مسابقات حضور داشت نیز گفت: پدر آقای یزدانی در سالن بود و ایشان هم دچار یک حمله شد. او هوشیاری خود را برای دقایقی کاملا از دست داد. دلیل آن مشخص نبود اما معمولا در چنینی شرایطی فشار و استرس زیاد باعث حمله قلبی یا عصبی میشود. ما هم بلافاصله او را به کلینیک محل مسابقات انتقال دادیم که خوشبختانه با بررسیهای انجام شده مشخص شد شرایط قلبی ایشان مشکلی نداشت و صرفا یک حمله عصبی بود که به تدریج بهبود پیدا کرد. من با ایشان تا زمانی که مطمئن شوم مشکلی ندارد بودم و بعد از آن نیز او را به همکارانم سپردم و به محل مسابقات بازگشتم. روز بعد هم او را دیدم و مشکلی نداشت و خوشخبتانه حالش خوب بود.
رییس ایرانی کمیسیون پزشکی اتحادیه جهانی کشتی در پایان گفت: من به پدر حسن یزدانی توضیح دادم که کار حسن یک حماسه بود و او هیچ چیزی کم نگذاشت. ایشان باعث افتخار خانواده و یک کشور است.
دیدگاهتان را بنویسید