موافقت شورای کشوری فرانسه با لغو ممنوعیت حجاب زنان در زمینهای فوتبال
طبق قوانین فدراسیون فوتبال فرانسه، همه بازیکنان از همراه داشتن نمادهای آشکار مذهبی منع شدهاند و بدین ترتیب بازیکنان مسلمان و یهودی حق استفاده از پوشش روسری و کیپا را در طول مسابقات ندارند.
یک تشکل فعال در زمینه فوتبال زنان در فرانسه که به دنبال لغو ممنوعیت استفاده از حجاب اسلامی در طول برپایی مسابقات است روز دوشنبه خواستار مداخله شورای کشوری برای تجدید نظردر این خصوص شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، انتظار می رود شورای کشوری فرانسه که نقش حکمیت را در مسائل مورد اختلاف و دادرسیهای اداری ایفا میکند تا سه هفته دیگر رای خود را نسب به این درخواست تجدیدنظر اعلام کند.
گروهی که این درخواست را ارائه کرده «محجبهها» نام دارد و اعضای آن را فوتبالیستهای زن مسلمان در فرانسه تشکیل میدهند.
این گروه از زنان مسلمان فوتبالیست نوامبر ۲۰۲۱ با این ادعا که قوانین جاری تبعیض آمیزند و حق آنها برای عمل آزادانه به فرامین مذهبی را نقض کردهاند، اقدامی قانونی خود را آغاز کردند و با این کار مقررات مربوط به منع حجاب در طول مسابقات را به چالش کشیدند.
این پرونده روز دوشنبه در اختیار نهاد مشورتی فرانسه موسوم به شورای کشوری قرار گرفت و مورد توجه اعضای آن واقع شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه یکی از قضات این نهاد مشورتی ملقب به «گزارشگر عمومی» که نظراتش عموماً مورد تایید شورای ۹ نفره است به نوعی با این درخواست بازنگری موافقت کرده و خواستار تغییر مقررات فدراسیون فوتبال فرانسه در این خصوص شده است.
طبق قوانینی که در فدراسیون فوتبال فرانسه جاری است، همه بازیکنان، حتی بازیکنان آماتور به موجب اصل سکولاریسم از همراه داشتن نمادهای آشکار مذهبی منع شدهاند و بدین ترتیب بازیکنان مسلمان و یهودی حق استفاده از پوشش روسری و کیپا را در طول مسابقات ندارند.
کلهمان مالورتی، گزارشگر عمومی دیوان کشوری فرانسه معتقد است که الزامی برای تن دادن بازیکنان فوتبال به شرایط عدم بروز نشانههای مذهبی نیست زیرا آنها در شرایط مشابه با مقامات و کارکنان بخشهای دولتی همچون مراکز تحصیلی و ادارهجات نیستند که مجبور باشند اعتقادات مذهبی خود را پنهان کنند.
به گفته این قاضی دیوان کشوری فرانسه، فوتبال همواره مملو از نمایش نمادهای مذهبی بوده است؛ وی برای این مدعای خود به نشان صلیب روی پیراهنهای تیم حرفهای اوسر یا اقدام برخی بازیکنان در ترسیم نشانهایی با مفهوم مذهبی هنگام ورود به زمین و یا خالکوبیهای بازیکنان با نمادهای مذهبی اشاره میکند.
نشان صلیب در لوگوی تیم اوسر فرانسه/عکس: AFP
به رغم اعلام این موضع از سوی گزارشگر عمومی دیوان کشوری، الیزابت بورن، نخست وزیر فرانسه روز سهشنبه تاکید کرد که الیزه برای اعمال اصول سکولاریسم در ورزش «کاملاً بسیج» شده است.
جریانهای راست و راست افراطی در فرانسه از هماکنون فرضیه هرگونه اعطای احتمالی مجوز برای به سر داشتن حجاب در زمینهای فوتبال را به شدت مورد انتقاد قرار دادهاند.
دیدگاهتان را بنویسید